Ang China och Jönköping Hardcore

December 16, 2008

Under det senaste året har vi satt upp spelningar i en gammal biograf i Jönköping. China. Det är ett hus som vi har kunnat kalla vårt hus, där vi styrt och ställt och där våra regler har gällt.

Vi visste dock från början att vi endast hade ett kontrakt på ett års tid.

Under den här tiden har vi hela tiden hoppats på att en ny lösning ska kunna arbetas fram och att vi skulle ha ett nytt alternativ tills dess att hyreskontraktet tog slut. Och sedan ett par månader så har det också sett så ut.

Men nu har nya hinder kommit i vår väg. Kommunens kulturförvaltning och de kommunala politikerna har beslutat att säga nej till vårat projekt och göra det omöjligt för oss att få det ekonomiska bidrag som vi och hela våran verksamhet är beroende av. Ett bidrag som de i början av den här processen lovade oss.

Som något utav ett sista försök att få politikerna att ändra sig så ber vi dig/er att skriva ett mail där du/ni berättar om dina eller ditt bands erfarenheter av China och hardcore-scenen i Jönköping.

Vi måste få politikerna att förstå hur viktigt det är med en kulturell mötesplats för alla under drogfria förhållanden. Och vilken inverkan en drogfri subkultur har på dagens ungdom.

Det vore en väldigt stor tjänst om ni bara kunde skriva något om ämnet till oss (jonkopinghc@hotmail.com) så att vi kan visa upp det för kommunpolitikerna under våra förhandlingar.

Det här handlar lika mycket om den svenska hardcore-, indie-, hiphop- och noisescenen som Jönköpings!

/ Jönköping Hardcore
Jonkopinghc@hotmail.com

Sorry that this is all in swedish but it is info about a venue called China that is getting destroyed and how people that been to shows there need to write down their experience of the place for the future.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: